Menu: 

FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op via het contactformulier.

Algemeen

Waarom zie ik een knop "Stallingstegoed opwaarderen" terwijl de stalling gratis is?

Als uw gemeente stallingen of kluizen heeft die gekoppeld zijn aan VeiligStallen kunnen zij voor het gebruik hiervan een kleine vergoeding vragen. Betaling gaat via het persoonlijke account op deze website. Voor het gemak van de gebruikers van deze stallingen en kluizen is er voor gekozen om de knop "Stallingstegoed opwaarderen" altijd te tonen.

Van wie is VeiligStallen?

VeiligStallen.nl wordt beheerd door het Fietsberaad in samenwerking met gemeenten. Gemeenten kunnen fietsenstallingen en kluizen koppelen aan het achterliggende systeem. De gemeente krijgt hiervoor informatie over het gebruik van de stallingen. De gebruiker krijgt actuele informatie over de drukte in de stalling en kan sneller stallen doordat de papieren bonnetjes zijn vervangen door barcodepassen.

Wanneer moet ik een account aanmaken?

Als de stallingen of kluizen in uw gemeente gekoppeld zijn aan VeiligStallen kan het handig zijn om te registreren. U krijgt dan inzage in uw stallingstranacties en kunt eventueel uw stallingstegoed opwaarderen. Gekoppelde stallingen en kluizen zijn herkenbaar aan het logo van VeiligStallen.

Kan ik een account aanmaken zonder e-mailadres?

Nee, u moet beschikken over een e-mailadres. U kunt een gratis e-mailadres aanvragen via bijvoorbeeld gmail of hotmail. Wilt u een account aanmaken om een sleutelhanger te registreren? Dan is een andere mogelijkheid om uw pas te koppelen aan het account van een familielid, vriend of bekende.

Hoe kan ik mijn e-mailadres wijzigen?

Log in op uw persoonlijke pagina via de knop 'Mijn gegevens' (wordt zichtbaar na inloggen) en wijzig uw gegevens onder het kopje 'Mijn inloggegevens'.

Ik kan niet registreren. Het opgegeven e-mailadres bestaat al in het systeem.

U of iemand anders heeft al een account aangemaakt met dit e-mailadres. Bent u uw wachtwoord vergeten dan kunt u deze opvragen op de pagina Inloggen. Vermoed u misbruik van uw e-mailadres? Neem dan contact op met de helpdesk via Contact.

Ik mis een stalling in mijn gemeente, kunt u deze toevoegen?

Ja, dat kan. Op de pagina Kaart vindt u onderaan de legenda een knop Stalling toevoegen. Hiermee geeft u een nieuwe locatie door aan uw gemeente. Na goedkeuring van de gemeente verschijnt de nieuwe locatie op de kaart.

De informatie bij een stalling klopt niet, kunt u dit wijzigen?

Ja, dat kan. U stuurt hiervoor een e-mail met de gewenste wijziging via het contactformulier.

Worden mijn gegevens goed beschermd?

Alle persoonsgegevens die via de stallingen of op deze site worden verkregen worden strikt vertrouwelijk en in overeenstemming met de geldende privacywetgeving behandeld. Zie ook ons privacystatement.

Wat wordt er onder speciale fietsen verstaan?

Speciale fietsen zijn fietsen die een sterk afwijkende vorm hebben (t.o.v. een standaardfiets) waardoor ze niet in het rek van een stalling passen. Denk hierbij aan ligfietsen, bakfietsen en tandems.